Factors Agreujants

Múltiples Factors

   La simptomatologia pot variar de forma considerablement d'una persona a un altra, així com la seva intensitat. A més, es veu influenciada per múltiples factors entre els quals cal destacar: el fred, la humitat, els canvis bruscos meteorològics, la inactivitat, l’ esforç físic excessiu, romandre molt temps en la mateixa postura, l’estrès,....

   La Fibromiàlgia, és una malaltia física en què l'estrès i les emocions juguen un paper important (com en moltes altres malalties), és una malaltia crònica amb la qual hauràs d'aprendre a viure.

   No és una malaltia mortal i pot patir al costat d'altres malalties,afecta tots els àmbits de la persona: el personal, el familiar, el social i el laboral.

Estrès

woman-1733891_1920

Canvis de Tª

Cambio de temperatura con el cambio climático

La sensibilitat a la temperatura ambiental és un altre dels factors importants que pateixen moltes persones amb fibromiàlgia; d'acord a la variació del clima poden sentir o molt acalorades, o amb molt de fred.

Fred

Chica con bufanda

Les baixes temperatures poden provocar una sensació extrema de fred a tot el cos, però sobretot a les mans i els peus, i com a reacció poden prendre una coloració rogenca, habitada o pàl·lida.

Calor

thermometer-693852_1920

Les altes temperatures, tendeixen més a agreujar la fatiga, sudoració i els problemes cognitius. S'arriba a tenir una intolerància important cap al Sol, ja que provoca una sensació d'irritació i molèstia a la pell.

Vent

girl-1246525_1920

Una lleugera brisa o el vent, ocasiona la disminució de la pressió atmosfèrica, el que significa que pot ocasionar fatiga, mals de cap i corporal.

Neu

koryaksky-volcano-2790656_1920

La pluja, la calamarsa, la neu o l'aiguaneu solen causar una major quantitat de símptomes, i agreugen al dolor i la fatiga; això probablement perquè s'acompanyen de canvis de pressió atmosfèrica.

Humitat

Humedad

En un ambient poc humit, les persones amb fibromiàlgia poden sentir mals de cap, rigidesa, major dolor corporal.

Trastorns del Somni

good-night-1505195_1920

El trastorn del son és un altre dels factors agreujants, ja que el dolor els desperta durant la nit, interferint amb el normal descans. Una gran majoria de pacients amb aquesta malaltia es queixen de la mala qualitat del descans pel que poden despertar-se i sentir-se encara cansats, com si haguessin dormit tot just. Algunes persones amb Fibromiàlgia també pateixen d'apnea durant el son.

fibromialgia
Abrir chat
¿En qué podemos ayudarte?