HISTÒRIA

NAIXEMENT

mujer atrapada en una bombilla

"ASHOFI"

Associació d'Afectats de Fibromiálgia de l'Hospitalet de l'Infant

El primer pas que es va donar, per posteriorment formar una associació, va ser a causa de la inquietud i necessitat d'un parell de pacients cap al seu metge de capçalera. Buscant alguna manera de donar suport als malalts de fibromiàlgia, l’Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-L’Hospitalet va organitzar, amb la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social i Salut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un Grup d’Afectats de Fibromiàlgia.

L'equip de professionals sanitaris que va liderar aquest projecte, va presentar l'Proposta el dimecres 6 de maig de 2015, a l'matí al centre de dia de l'Hospitalet de l'Infant, lloc on és van començar a reunir les persones interessades.

La idea és que aquest grup es convertís en un espai de trobada obert a Totes les persones afectades per la fibromiàlgia, on puguin parlar dels seus Símptomes i maneres d'afrontar el dolor i TROBAR SUPORT, per Millorar la seva qualitat de vida.

La previsió en aquest moment era reunir-se cada quinze dies i que a més poguessin participar en diverses activitats, com ara sessions de relaxació, xerrades informatives sobre la fibromiàlgia i els ajuts existents per a les persones que la pateixen, etc.

En aquesta primera trobada es va realitzar la Presentació del Grup i van assitir:

Professionals: 4

  • Mireia García Villarubia (Metgessa)
  • Bàrbara Mas (Psicòloga)
  • Margarita Esquius (Infermera)
  • Anna Bautista (Treballadora Social)

 

Afectats: 9

Es van establir les regles i es van recullir les demandes del grup. Es va repartir enquestes a les afectades.

 

**************************************************

 

El dia 4 novembre 2015, les persones afectades que van assistir a aquesta reunió, per majoria van acordar la CREACIÓ d'una ASSOCIACIÓ.

Al mes de gener 2016, es van llegir els estatuts, i una vegada es van aprovar, es van lliurar al Departament de Justícia per legalitzar l'Associació.

Posteriorment, se va sol·licitar a Hisenda el CIF de l'entitat denominada

"ASHOFI"

ASSOCIACIÓ D'AFECTATS

DE FIBROMIÀLGIA DE

L'HOSPITALET DE L'INFANT

fibromialgia
Abrir chat
¿En qué podemos ayudarte?