Taller de Memòria

problemas de memoria

A causa de la situació de Pandèmia aquesta teràpia es troba SUSPESA fins a nou avís.

La memòria és una funció del cervell que permet a l'organisme codificar, emmagatzemar i recuperar la informació del passat.

Entre els principals avantatges que aporta l'estimulació cognitiva, cal destacar que:

1) Millora la qualitat de vida: estimular el cervell ajuda a mantenir les habilitats cognitives, preservar la seva funcionalitat i per tant, beneficia la vida diària de les persones.

2) Retarda evolució de malalties: disminueix el risc de desenvolupar Alzheimer i d'arribar a les etapes de major gravetat.

3) Millora els nivells de plasticitat neuronal: el cervell humà és modelable, de manera que com més s'estimuli, s'evitarà la rigidesa.

4) Incrementa les funcions cerebrals: les tècniques de psicoestimulació beneficien una part concreta del cervell.

5) Prevé pèrdua de la memòria.

6) Potència l'autonomia en els quefers diaris i l'autoestima.

7) Millora la interacció amb l'entorn i evita l'aïllament.

8) Disminueix l'ansietat, estrès i confusió.

6 FORMES DE MILLORAR LA TEVA MEMÒRIA

1.- Fes servir trucs. En termes més professionals parlem de tècniques de memòria. Un estudi realitzat per la Universitat d'Arizona ha comprovat que la 'auto-imaginació' és una forma útil de millorar l'aprenentatge i posterior record de la informació. Es tracta d'imaginar-se a un mateix en una situació o actuant d'una manera particular associada al significat d'allò que hem d'aprendre. Per exemple, si he de recordar-me de comprar pomes i llet, seria alguna cosa així com imaginar-se a un mateix agafant les pomes de l'arbre o abocant la llet en un got.

2. Dorm suficient. Rebecca M.C. Spencer de la Universitat de Massachusetts va publicar al març de 2013 una revisió sobre les bases neurofisiològiques per les que el somni influeix en la memòria i la cognició. Segons explica, dormir és un procés importantíssim no només en la consolidació dels records, sinó també en la selecció d'aquelles informacions que hauran de descartar i ser oblidades o en l'aprenentatge d'habilitats. motores.

3. Fes exercici. Cada vegada són més els beneficis per al cervell associats a l'esport. Segons Kirk I. Ericson de la Universitat de Pittsburgh en col·laboració amb un grup d'investigadors de diferents universitats nord-americanes, l'exercici físic aeròbic augmenta la mida de l'hipocamp anterior i això comporta millores en la memòria espacial. Conclou que és una bona manera de revertir la pèrdua de volum associada a l'edat en aquesta estructura cerebral fonamental per a la memòria.

4. Menja xocolata. Ocupant-se dels excessos, un curiós estudi publicat al febrer de 2013 al British Journal of Clinical Pharmacology diu que un tipus de component del cacau, els flavonols, podrien estar relacionats amb un millor funcionament cognitiu, ja que estimulen la perfusió cerebral, afavoreixen la neurogènesi i promouen canvis en les àrees relacionades amb l'aprenentatge i la memòria.

5. Fes servir la meditació. Aquest és un altre dels camps interessants pel que fa a beneficis cerebrals es refereix. Mrazek i els seus col·laboradors de la Universitat de Califòrnia van publicar al març de 2013 a la revista Psychological Science que dues setmanes d'entrenament en meditació van millorar la capacitat de memòria operativa d'un grup d'estudiants, així com la seva execució en una prova de comprensió lectora i va aconseguir reduir la freqüència de desviaments del pensament, és a dir, 'divagacions'.

6. Relaciona't. Mantenir relacions amb amics i disposar d'una xarxa social àmplia ha demostrat ser un factor associat amb una millor memòria, tal com conclouen un equip d'investigadors australians en una publicació al Journal of Aging Research. En l'estudi, aquells que mantenien major contacte amb amics propers en particular i una major xarxa social en general, van mantenir un millor rendiment en proves de memòria després d'un seguiment de 15 anys.

Activitats d'estimulació cognitiva

- Llegir.

- Memoritzar refranys.

- Ordenar frases.

- Identificar paraules en sopa de lletres.

- Armar trencaclosques.

- Localitzar paraules en un text.

- Realitzar exercicis de repetició.

Taller de Memòria

SUSPÈS FINS NOU AVÍS

1 Cop al Mes

Relitzat per la Infermera Margarita Esquius

Aquesta activitat es realitza en:

C/Tivissa Nº4,
l'Hospitalet de l'Infant
43890. Tarragona.
Catalunya. Espanya
fibromialgia
Abrir chat
¿En qué podemos ayudarte?